Home Programma

Programma

 

 

 Reizen - lezingen - cursussen

 

 

 Reis naar Weimar en Eisenach: 6-12 september 2021

320px-weimar_-_blick_zu_herderkirche__stadtschloss

Weimar geldt als symbool van de Duitse ‘Geist’: in politiek en economisch opzicht onbeduidend, maar met haar beroemde ‘Dichter und Denker’ van grote invloed op Duitslands intellectuele geschiedenis en cultuur. We zien de belangrijkste en mooiste beziens-waardigheden, vooral van de ‘Weimarer Klassik’ rond 1800 (de tijd van Goethe en Schiller), maar ook van ‘die Moderne’ (o.a. Friedrich Nietzsche) en Bauhaus, waarover in 2019 een magnifiek nieuw museum is geopend. Daarbij heeft Weimar een idyllische charme en ademt het nog altijd de sfeer van de vroegere hertogelijke residentie Sachsen-Weimar-Eisenach. Voorafgaand bezoeken we in Eisenach de Wartburg (de ‘Sängerkrieg’, Elisabeth von Thüringen, Martin Luther), het geboortehuis van Johann Sebastian Bach (waar we een mini-concert horen) en het Luther-Haus.

 

Weimar: o.a. Goethe-Haus ~ Schloss Belvedere Anna-Amalia-Bibliothek ~ Bauhaus Museum Nietzsche-Archiv ~ Neues Museum Weimar 

Eisenach: Wartburg ~ Bach-Haus ~ Luther-Haus

Verblijf incl. ontbijt én diner in uitstekende viersterren-hotels Leonardo (Weimar) en Glockenhof (Eisenach) ~ alle entrees en vervoer ter plaatse ~ reis per luxe touringcar ~ deskundige reisleiding  Michiel Hagdorn. Niet inbegrepen: lunches, consumpties, overige persoonlijke kosten, evt. annuleringsverzekering. 

Reissom € 1089,- (o.b.v. tweepersoonskamer, toeslag eenpersoonskamer € 170,-)

Opstapplaatsen: Groningen - Amsterdam - Arnhem

Voor meer informatie en/of inschrijving stuur een e-mail :  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Vooraf geef ik in Groningen en Amsterdam de HOVO-cursus 'Weimar, symbool van de Duitse 'Geist'' (zie hieronder)

 


 

 

HOVO-CURSUSSEN

 

Zomer 2021

 

'Weimar, symbool van de Duitse 'Geist''

 HOVO Noord-Nederland (Groningen): 9-11-16-18 juni - informatie/inschrijving op website HOVO Noord-Nederland: https://hovonoordnederland.nl/

HOVO Amsterdam: 16-19-23-26 augustus - informatie/inschrijving op website HOVO Amsterdam: https://www.hovo.vu.nl/nl/